Ondersteuning

Ontdek meer over onze producten en diensten…

Ondersteuning

Ontdek meer over onze producten en diensten…

magicsim-support-iphone-mobile.png

Goodtalk Case Troubleshoot Gids

Algemene voorbereidingen

1. Zorg ervoor dat de GoodTalk adapter volledig is opgeladen voor minimaal 2 uur. Gebruik een oplader met max. 1.000 mAh, anders beschadigt u de printplaat.

2. Je hebt je iPhone geüpdatet met een nieuwe iOS release? Zorg ervoor dat u de verbeterde versie van een nieuwe iOS release heeft. (Vaak hebben nieuwe iOS-releases fouten, dus u moet een verbeterde nieuwe iOS-release installeren, niet de xx.1-versie).

3. De GoodTalk adapter vereist minimaal een iPhone 5 en iOS 7.1.

.

4. Controleer of uw provider de volgende 2G-netwerken ondersteunt: 900 MHz, 1800 MHz en 1900 Mhz.
In het Verenigd Koninkrijk ondersteunen alle mobiele telefoonproviders (zoals EE, O2 & Vodafone) deze 2G-netwerken, met uitzondering van Three. GoodTalk werkt dus niet met Three mobile phone provider.
In Canada en Australië zijn er geen 2G-netwerken, dus daar werkt het ook niet.
Hier kunt u controleren welke 2G-netwerken zijn afgesloten: https://www.oliviawireless.com/learn-overview/2g-shutdown

5. Plaats uw SIM-kaart in uw iPhone. Mare weet zeker dat de SIM-kaart goed werkt in uw iPhone. En zorg ervoor dat de SIM kaart geen PIN-code heeft. Verwijder indien nodig de PIN. (Met een PIN kunt u wel telefoontjes ontvangen, maar niet bellen.)

Installatie van Goodtalk App

6. De eerste keer dat u de adapter instelt, heeft uw iPhone een internetverbinding, WiFi of mobiele gegevens van uw provider nodig.

7. Haal de GoodTalk App uit de Appstore en installeer hem. (GEEN jailbreak is vereist).

8. In het Set-Up proces hoef je je telefoonnummer niet in te voeren, dit is alleen voor gebruikers in China.

9. Vervolgens ontvangt u enkele meldingen dat de App toegang wil krijgen. Klik op ja voor een betere gebruikerservaring. Het lijkt erop dat ‘Meldingen’ niets te maken heeft met een goede Bluetooth-verbinding. Toch zijn de volgende stappen belangrijk voor een goede Bluetooth-verbinding:

  • Ga naar ‘Instellingen’ in je iPhone, ga naar ‘Privacy’ en zet ‘Locatiediensten’ aan en scroll naar beneden naar de GoodTalk App en geef ‘altijd’ toegang tot de locatie.
  • Als het nodig is om ‘Locatiediensten’ in ‘Privacy’ te zetten (bespaart energie en batterijduurzaamheid), zolang ‘altijd’ op hetzelfde moment wordt aangezet als ‘Locatiediensten’ aan staat.

10. U hoeft zich niet te registreren met uw E-mail om de adapter te kunnen gebruiken. Als u zich toch wilt registreren met E-mail, wanneer u geen notificatie e-mail ontvangt, controleer dan uw spam mailbox. Het werkt niet met Gmail.

Installatie van de Goodtalk Case

11. Plaats de nano SIM-kaart in de GoodTalk Case. Een nano SIM-kaart heeft dezelfde grootte als de SIM-kaart in uw iPhone. Zoals eerder uitgelegd, heeft uw iPhone de eerste keer dat u de adapter instelt een internetverbinding, WiFi of mobiele data van uw provider nodig.

12. Op je iPhone zet je de App volledig uit, door twee keer achter elkaar op de home-button te drukken, schuif je de Apps naar links tot je bij de GoodTalk App komt. Schakel het uit door de App naar boven te schuiven.

13. Sluit de Bluetooth-verbinding op uw iPhone af.

14. Schakel de adapter uit door de aan/uit-toets 3 sec. in te drukken. De LED licht blauw op, gevolgd door groen voor 1 sec., en dan kunt u de aan/uit-toets loslaten.

15. Schakel de adapter in door de aan/uit-toets 3 sec. in te drukken. De LED brandt groen, gevolgd door rood gedurende 1 sec., en dan kunt u de aan/uit-toets loslaten.

16. Zet de Bluetooth aan op uw iPhone.

17. Zet de GoodTalk App aan. Een tweede keer openen van de App maakt een correcte verbinding mogelijk.

18. Sluit de GoodTalk adapter aan via de GoodTalk App:

.

  • Ga naar ‘Me’ (onder/rechts), klik in het volgende scherm op “”Connect device”.
  • In het volgende scherm trekt u het venster naar beneden en drukt u slechts een halve seconde op de aan/uit-toets van de adapter. De App zal zoeken naar het huidige GoodTalk-apparaat.
  • Gemeenschappelijk na max. 10 sec. verschijnt er een pop-screen, klik op ‘accept’ om verder te gaan met de verbinding. Dan verschijnt er een tweede scherm waarin staat dat “pairing” succesvol was.

19. Ga naar de knoppen onder het scherm en selecteer ‘Contacten’. De eerste keer dat de App vraagt om toegang tot de contactpersonen van uw iPhone. Goedkeuren. Bij een inkomend gesprek kunt u nu zien wie er belt.

Meest Gestelde vragen Goodtalk Case

Veelgestelde vragen

Ja, om de simkaart in de adapter te kunnen gebruiken, moet je eerste de pincode uitzetten. Dit kan alleen door de simkaart in je smartphone te plaatsen. >> ga naar ‘Instellingen’ >> scroll omlaag, klik op ‘Telefoon’ >> scroll omlaag, klik op ‘Simpincode’ >> schuif t knopje naar links >> voer nog 1 keer de pincode in >> klik op ‘gereed’

Soms lijkt het sleufje nét iets te smal. Gebruik dan 1 of 10 cent muntstukje om de simkaart net iets verder te duwen totdat je een klik hoort. Dit kan ook met een speld of iets waar daar op lijkt.

Echter nooit forceren, wellicht zit de nano-simkaart niet goed in de nano-naar-micro-simkaart-adapter.

Ja, om de adapter en de app te activeren is de eerste keer een Internet verbinding nodig. Dit kan via Wifi of via het mobiele netwerk van je provider.

Op je smartphone moet de Bluetooth-modus aan staan. >> ga naar ‘Instellingen’ >> klik op ‘Bluetooth’ >> schuif t knopje naar rechts. (In dit menu kun je de app niet verbinden met je adapter. Dit doe je in het app menu).

De eerste keer dat je de app opstart wordt gevraagd om je te registreren en een account aan te maken. Dit werkt nog niet. Maar heeft geen invloed op de Cloud Service. Bij een volgende update van de app is dit hopelijk hersteld.

Als je smartphone met een wachtwoord is beveiligd, zul je dit bij een inkomend gesprek altijd moeten invullen. Stel de notificatie als volgt in:
>> ga naar ’Instellingen’ op je smartphone >> scroll omlaag & selecteer ‘GoodTalk’ >> selecteer Notificaties >> kies “Notificaties toestaan”
>> kies “Show on Lock Screen” >> kies voor ‘Banner’ of ‘Alert’

Ontvang je nu een GoodTalk gesprek dan moet je je smartphone openen via de GoodTalk notificatie-slider in het midden van het scherm. Na het invullen van je wachtwoord opent direct de app en kun je opnemen.

Dit menu-onderdeel is alleen zichtbaar wanneer je adapter is verbonden met de app.

Is je GoodTalk adapter niet verbonden? Met Cloud Service worden je SMSjes en de nummers van ontvangen gesprekken doorgestuurd naar je smartphone. Stel dit in als volgt:
>> ga naar ‘Apps’/’Instellingen’ >> ga naar “Meer adapter instellingen” >> ga naar “SMS notificatie” >> vul je 06-nummer in zónder landcode.

Ja, dit kun je als volgt instellen.: >> ga naar ‘Apps’/’Instellingen’ >> >> ga naar “Meer adapter instellingen” >> schuif knopje “Waarschuwen bij verlies” naar rechts.