Top

FAQ over de CUT en NO-cut versies en knippen van je simkaart

terug naar menu FAQ & Handleidingen


Past de MagciSim dual sim in mijn telefoon?

Er zijn 2 typen MagicSim dual sim adapters, de CUT versie (‘knip’ versie) en de NO-cut versie (‘niet knippen’ versie). Met deze 2 types MagicSim adapters heb je voor alle merken en typen GSM's een dual sim adapter!

 

Wat is het verschil tussen de CUT en de NO-cut versie van MagicSim?

Op nagenoeg alle telefoons past de CUT-versie. Dit is daarom de meer flexibele oplossing, waarbij je je simkaarten tot een kleiner formaat moet knippen. Het is een geavanceerde adapter in de vorm van een simkaart, met ruimte voor je 2 klein geknipte simkaarten. Het is een fluitje van een cent om je simkaarten tot dit formaat te knippen.

 

We leveren pakketten, waar met fikse korting een simkaart knipper bij zit!

 

Bij de NO-cut versie hoef je je simkaarten niet te knippen. Je simkaarten passen eenvoudig in de uiterst platte adapter, die je in je telefoon schuift, tussen de accu en het klepje van je telefoon. Dit is de meer 'luxe' oplossing, waarbij het toestel wel genoeg ruimte moet hebben tussen (of onder) de accu en het klepje.

 

Hoe werkt de CUT-versie van MagicSim dual sim?

Bij de CUT versie knip je je twee simkaarten tot een kleiner formaat, dat je in je MagicSim adapter CUT-versie plaatst. Deze schuif je dicht, waarna de adapter hetzelfde formaat heeft als een normale simkaart. En die plaats je vervolgens in het gebruikelijke simkaart-slot van je telefoon. Meer informatie vind je in de installatie handleiding voor de CUT-versie.

 

Hoe werkt de NO-cut versie van MagicSim dual sim?

Dit type adapter is een heel dun flexibel printplaatje met contactpunten, dat je samen met je simkaart in het gebruikelijke simkaart-slot van je toestel schuift. Aan het andere einde van dit flexibele printplaatje zit een uiterst dunne houder waar je je 2e simkaart in schuift. Dit uiteinde plaats je boven op je accu, waarna je het klepje van je telefoon sluit. Meer informatie vind je in de installatie handleiding voor de NO-cut versie.

 

Hoe knip ik mijn simkaarten?

De CUT-versie leveren we met een compleet pakket, waaronder stickers die je over je simkaart heen plakt. Hierop staan de kniplijnen aangegeven en is het knippen een fluitje van een cent!

Ook leveren we standaard 2 sim-herstel-kaarten, waar de geknipte simkaart in geplaatst kan worden. Zo kan je geknipte simkaart weer als normale simkaart worden gebruikt.

 

Wat is het risico van dit knippen? 


Bij de CUT-versie leveren we een sticker mee, zodat duidelijk de kniplijn kan worden aangegeven. Mocht je dit toch spannend vinden dan kun je van tevoren je contact gegevens van je simkaart op je telefoon overzetten. In het uitzonderlijke geval dat het toch misgaat dan kun je bij je provider, veelal kosteloos, een nieuwe simkaart bestellen. 

Met een simkaart knipper wordt het knipper nóg.

 

We leveren pakketten, waar met fikse korting een simkaart knipper bij zit!terug naar menu FAQ & Handleidingen