Top

FAQ met stappenplan bij ontbreken van signaal MagicSim dual sim adapter

terug naar FAQ poblemen oplossen

 

Mijn telefoon ontvangt geen signaal met de MagicSim dual sim


Mijn simkaart doet het niet, want mijn toestel geeft een van de volgende berichten: "geen service", "geen simkaart" of "offline".


Volg hierbij het volgende stappenplan:

 

 1. Wees er zekere van dat het een 'unlocked' mobiele telefoon is. Een 'locked' toestel accepteert alleen de simkaart van de leverancier van het toestel.
   

 2. Is één van de simkaarten een zakelijk Vodafone abonnement? Dan werkt de MagicSim adapter niet. Dit type abonnement wijzigt de instellingen op je Sim ToolKit menu zodanig, dat dit niet meer geschikt is voor de MagicSim adapter.
   

 3. Zet je toestel in de 'vlieg-modus' en weer aan. Laat je mobiele telefoon rustig opstarten voor je direct naar het MagicSim menu gaat. Niet opgelost? Volgende stap.
   

 4. Haal het klepje van je telefoon en bekijk de adapters.
   

 5. CUT-versie: is er te veel ruimte tussen de adapter en het simkaart-slot? En heb je gebruik gemaakt van het plattere plaatje met de inkepingen? Verwissel deze dan weer voor het oorspronkelijke plaatje.
   

 6. NO-cut versie: kijk of het flapje goed tussen je simkaart en de contactpunten van je toestel zit. Pas deze eventueel voorzichtig aan, door zowel de simkaart als het flapje er samen uit te schuiven. En weer voorzichtig samen in te schuiven.
   

 7. Zijn 5 en 6 niet van toepassing? Volgende stap. Anders zet je je toestel weer aan. Laat je mobiele telefoon rustig opstarten voor je direct naar het MagicSim menu gaat.
   

 8. Herschik je simkaarten in de adapter:

 9. CUT-versie: haal je simkaarten uit de adapter en plaats ze weer terug. Schuif de adapter dicht. Druk voorzichtig voorzichtig met de punt van een vork, paperclip of Iphone-pin, op de 12 ronde punten aan de onderkant van de adapter. Hierdoor druk je de contactpunten dichter tegen je simkaart aan.

 10. NO-cut versie: haal de MagicSim adapter uit je toestel en pas de simkaarten in de dual sim adapter iets aan, zodat ze goed contact maken met de adapter.
   

 11. Plaats de adapter in je toestel en zorg dat deze goed contact maakt in het simkaart-slot van je telefoon. Zet je telefoon weer aan. Laat je mobiele telefoon rustig opstarten voor je direct naar het MagicSim menu gaat. Heeft dit geen resultaat. Volgende stap.
   

 12. Zet je telefoon weer uit en haal je simkaarten uit de adapter. Controleer of je simkaarten het doen door:

 13. CUT-versie: Plaats je simkaarten in de meegeleverde witte kunststof sim-adapter-simkaart/ passepartoute, zodat ze weer het orginele formaat krijgen. Plaats de simkaarten vervolgens om de beurt in je toestel.

 14. NO-cut versie: Plaats de simkaarten om de beurt in je toestel.
   

 15. Zet je telefoon weer aan. Laat je mobiele telefoon rustig opstarten voor je direct naar het MagicSim menu gaat. Heeft dit geen resultaat. Volgende stap.
   

 16. Zorg ervoor dat de simkaart niet ouder is dan 3 jaar en niet onder uit een la komt. Bestel anders bij je provider een nieuwe simkaart. Copieer de adresgegevens van de simkaart naar je toestel!


  terug naar FAQ poblemen oplossen