Top

FAQ oplossen meest voorkomende problemen bij MagicSim dual sim

terug naar menu FAQ & Handleidingen


Welk typen MagicSim dual sim adapters werken op mijn toestel? 

MagicSim CUT adapters werken op nagenoeg 99.9% van alle moderne mobiele telefoons. Per type telefoon vind je in het menu bestellen de dual sim adapters die hier op passen.

 

Hier hebben we van de ruim 400 meest populaire mobiele telefoons aangegeven of naast de CUT ook de NO-cut versie geschikt is. Daarnaast hebben we aangegeven voor welke generaties (23e, 26e en/ of 28e) je toestel geschikt is.

 

Mijn toestel staat niet op de lijst

Staat je type er niet tussen, dan is de kans zeer groot dat je toestel toch geschikt is voor 1 of meerdere dual sim adatpers. Stuur ons een bericht en we zoeken uit welke dual sim adapters op jouw toestel passen. Binnen twee dagen mailen we dit aan je door.
 

 

Ik kan het MagicSim-menu nergens vinden

Je ziet linksboven in het hoofdmenu van je toestel dat je verbinding hebt met je netwerk. Alleen kun je het MagicSim-menu nergens vinden. Heb je al gezocht in de algemene instellingen onder het menu 'telefoon'. Heb je ook al gekeken bij je Apps?

Dan staat je telefoon zeer waarschijnlijk in de "Dual mode". We raden het sterk of om dit snelmenu te gebruiken. Hierdoor kan de adapter namelijk permanent onbruikbaar worden.


Je kunt proberen het uit deze 'Dual mode' halen door '007' te bellen, toets '007' in en vervolgens de groene beltoetst. Hierna moet het MagicSim-menu zichtbaar zijn zoals hierboven aangegeven.

 

 

Mijn telefoon ontvangt geen signaal met MagicSim dual sim

Mijn simkaart doet het niet, want mijn toestel geeft een van de volgende berichten: "geen service", "geen simkaart" of "offline". Volg hierbij het stappenplan 'geen signaal'.

 

Ik kan niet SMS-en of internetten met mijn MagicSim dual sim

Het lukt mij niet om te SMS-en of te internetten. Kijkt eerst of de instellingen van je toestel goed staan ingesteld.

* ontvang je wel een signaal?

* heb je de vliegtuigmodus uit saan?

* staan de instellingen voor mobiel internet goed?

* probeer met je simkaart, zonder MagicSim adapter. Werkt het nog steeds niet, dan ligt het aan je instellingen op je toestel. Werkt het nu wel probeer dan het stappenplan 'geen signaal'.
 

Ik heb hulp nodig!

Lukt het je niet om je MagicSim dual sim adapter goed te installeren of heb je problemen bij het gebruik ervan? We bieden volledige ondersteuning en advies bij problemen met het installeren en gebruik van je adapter. Voor je contact met ons opneemt, verzoeken we je de FAQ, relevante handleiding en het submenu probleem oplossen goed door te nemen. De meeste problemen kun je met deze informatie oplossen. Als je nog steeds hulp nodig hebt, kun je contact met ons opnemen.

 

Om je te kunnen helpen is het van belang dat je het type van je toestel doorgeeft en het probleem wat je hebt. Omschrijf hierbij precies wat er gebeurd, wanneer je je adapter installeert of gebruikt. Ons Magic-Sim Team is je graag behulpzaam om je probleem snel op te lossen.

terug naar menu FAQ & Handleidingen