Top

FAQ over mobiel internet met MagicSim dual sim adapters

terug naar menu FAQ & Handleidingen


Kan ik gebruik maken van twee abonnementen bij MagicSim?

Ja, dat kan! Met elke simkaart die in de adapter zit, kun je gebruik maken van het abonnement van die betreffende simkaart. Het werkt op dezelfde manier als wanneer je een andere simkaart in je toestel zou plaatsen.

 

Heb je een 1e simkaart met een abonnement voor bellen en internet, dan kun je met die 1e simkaart bellen en internetten. Heb je een 2e simkaart met een abonnement bellen en sms-en dan kun je met die 2e simkaart bellen en sms-en. Wil je met je eerste simkaart internetten dan kan dat. Wil je vervolgens met je andere simkaart bellen, dan schakel je vlot over naar je andere simkaart, zodat je hiermee kunt bellen.

Je kunt data abonnementen in je GSM combineren om zo geld te besparen!

 

Moet ik de instellingen voor internet steeds aanpassen?

Nee, dit hoeft niet. De instellingen voor mobiel internet worden ook wel APN-instellingen genoemd, wat staat voor "Acces Point netwerk". Dit zijn instellingen op je toestel, die je toestel in staat stelt om het internet netwerk van je simkaart te vinden. Bij het plaatsen van een andere simkaart in je toestel worden deze instellingen automatisch op je toestel aangepast. Wanneer MagicSim omschakelt naar de andere simkaart, gebeurd precies hetzelfde. 

 

Beïnvloed MagicSim dual sim mijn telefoon- of netwerkinstellingen?

De MagicSim adapter beïnvloeden op geen enkele manier je telefoon-, voicemail- of netwerk-instellingen. Wel kan het zijn dat de bij het schakelen naar een andere simkaart, automatisch de instellingen van de provider van de simkaart worden ingesteld. Zoals hierboven beschreven is dit echter handig bij bijvoorbeeld het gebruik van mobiel internet.

terug naar menu FAQ & Handleidingen