Top

FAQ over de installatie en t eerste gebruik van je MagicSim dual sim

terug naar menu FAQ & Handleidingen
 

Hoe installeer ik een MagicSim dual sim adapter?

Dual sim adapters zijn eenvoudig te installeren. Het is een kwestie van Plug & Play! Alle dual sim adapters worden geleverd met een originele Engelstalige handleiding en een vertaling van deze handeling. Bij deze vertaling zit ook een vertaling van het Engelstalige MagicSim menu op je mobiele telefoon. Meer informatie vind je op onze Nederlandse:

► installatie handleiding van de MagicSim CUT-versie

► installatie handleiding van de MagicSim NO-cut versie

► installatie handleiding van de MagicSim iPhone versie

► uitleg van het MagicSim menu

 

Waar zit het provider-menu/ STK-menu op mijn telefoon?

Het Sim ToolKit menu (STK-menu) in je toestel wordt aangevuld met het Magic-Sim menu. Dit STK-menu wordt ook wel provider-menu genoemd. Hier staan de functies verbonden aan je simkaart, abonnement en telefoon-provider. Denk aan functies als opvragen saldo, doorschakelen en de pincode van je simkaart. Dit kan ook een App zijn met het plaatje van een simkaart.

 

Bij het schakelen moet ik steeds de pincode intoetsen

Dit komt doordat de pincode van je simkaart nog aanstaat. Bij het gebruik van je MagicSim adapter adviseren we je om de pincode van je simkaarten uit te zetten. Anders maak je niet optimaal gebruik van de primaire functionaliteit van je MagicSim adapter. Dit moet je dus mogelijk voor beide simkaarten doen. Hiervoor in de plaats kun je op je toestel een pincode zetten. Hiermee is je toetel toch beveiligd!

Hieronder staat een hyperlink naar de uitleg voor het:

► uitzetten van de pincode op je Android toestel
► uitzetten van de pincode op je Iphone

terug naar menu FAQ & Handleidingen