Top

Algemene FAQ over MagicSim dual sim adapters

 

terug naar menu FAQ & Handleidingen
 

Wat is een MagicSim dual sim adapter?

Een MagicSim dual sim adapter is een geavanceerd apparaatje dat je eenvoudig in het gebruikelijke simkaart-slot van je mobiele telefoon plaatst. In dit apparaatje passen 2 simkaarten, waartussen je eenvoudig heen en weer kunt schakelen.

 

Werkt een MagicSim dual sim op een 'locked' toestel?

De dual sim adapters zijn niet geschikt voor telefoons met een SIM-lock. Je telefoon is dan door de provider van je simkaart geblokkeerd voor andere simkaarten. Een andere simkaart werk dan eenvoudigweg niet.

 

Moet ik mijn toestel 'jailbreaken' of 'rooten'?

Bij een Iphone heet dit 'jailbreaken' en bij een Android toestel heet dit 'rooten', vanwege het krijgen van 'root access'. Het meeste wordt 'jailbreaken' gebruikt omdat de Iphone en de App-store van Apple een gesloten systeem zijn. Wil je op een 'locked' toestel toch een MagicSim adapter, dan zou je je toestel kunnen kraken om de 'lock' er af te halen. Wij raden dit echter af, omdat dit hier veel kennis voor nodig is!

MagicSim dual sim adapters werken prima op de officiële installatie van je toestel. Jailbreaken of Rooten is niet nodig.

 

Welk typen MagicSim dual sim werken op mijn toestel?

MagicSim CUT adapters werken op nagenoeg 99.9% van alle moderne mobiele telefoons. Per type telefoon vind je in het menu bestellen de dual sim adapters die hier op passen.

 

Hier hebben we van de ruim 400 meest populaire mobiele telefoons aangegeven of naast de CUT ook de NO-cut versie geschikt is. Daarnaast hebben we aangegeven voor welke generaties (23e, 26e of 28e) je toestel geschikt is.

 

Mijn toestel staat niet op de lijst

Staat je type er niet tussen, dan is de kans zeer groot dat je toestel toch geschikt is voor 1 of meerdere dual sim adapters. Stuur ons een bericht en we zoeken uit welke dual sim adapters op jouw toestel passen. Binnen twee dagen mailen we dit aan je door.

 

Is het gebruik van de MagicSim dual sim veilig?

Ja, onze producten worden reeds dagelijks door vele duizenden klanten over de hele wereld met veel plezier gebruikt. Ze voldoen aan de Europese CE-keur.

 

Verbruikt mijn toestel meer batterijen met de MagicSim dual sim?

Iedere keer als je naar een andere simkaart schakelt, moet je antenne in je GSM op zoek naar het nieuwe netwerk. Alleen dit kost een klein beetje extra stroom. Voor het overige kost het gebruik van de MagicSim adapter geen extra stroom.

 

Welke bedrijf zit achter de MagicSim dual sim adapter?

Het bedrijf achter MagicSim is het Taiwanese Star Telecom. Dit is een high-tech bedrijf dat gespecialiseerd is in onderzoek, ontwerp, productie en verkoop van verschillende typen kaarten. Het portfolio bestaat met name uit mobiele telefonie producten, multi-kaarten, dual sim adapters, ‘callback’ en elektronische cadeau systemen. Sommige bedrijven bieden producten aan van MagicSim met exclusieve namen, dit zijn echter dezelfde adapters als de 28e generatie. Wanneer deze worden besteld in een grote oplage zijn deze te leveren onder eigen naam.

 

WhatsApp voor één nummer!

WhatsApp heeft haar software zo ingesteld, dat per telefoon maar op 1 nummer WhatsApp mogelijk is. In de FAQ van WhatsApp staat dit precies zo aangegeven:
"Echter kan WhatsApp momenteel alleen worden geverifieerd met één nummer op één apparaat."
Verder raadt WhatsApp ook af om teveel te switchen tussen je telefoons, ook al behoud je hetzelfde nummer:
"Als je WhatsApp-account vaak wisselt tussen verschillende apparaten, kun je op een bepaald ogenblik de verificatie mogelijk niet meer uitvoeren in WhatsApp. Wissel daarom niet herhaaldelijk tussen verschillende apparaten."
Voor het gebruik van een dualsim-adapter betekent dit, dat je van de twee of meer nummers die je op je toestel gebruikt, er maar één kunt gebruiken om mee te Whatsapp-en.

WhatsApp alléén voor je extra nummer?

Wil je alléén met het nummer in de dual sim adapter WhatsAppen, dan zul je deze simkaart eerst een keer in je iPhone moeten plaatsen. WhatsApp herkent dan een ander nummer, waarna WhatsApp je de vraagt stelt òf je het huidige nummer voor de WhatsApp wilt behouden òf het nummer van de net geïnstalleerde simkaart. Je kiest dan voor het nummer van de net geïnstalleerde simkaart. Na het weer terugwisselen van de simkaart die oorspronkelijk in je iPhone zat, kies je bij WhatsApp voor het behouden van het vorige nummer.terug naar menu FAQ & Handleidingen