Top

FAQ over (automatisch) schakelen tussen 2 simkaarten met MagicSim

terug naar menu FAQ & Handleidingen


Wat is een MagicSim dual sim adapter?

Een MagicSim dual sim adapter is een geavanceerd apparaatje dat je eenvoudig in het gebruikelijke simkaart-slot van je mobiele telefoon plaatst. In dit apparaatje passen 2 simkaarten, waartussen je eenvoudig heen en weer kunt schakelen.

 

Ben ik met MagicSim dual sim op 2 nummers tegelijk bereikbaar?

Nee, een gewone GSM of smartphone beschikt over 1 ingebouwde antenne, zodat je op 1 simkaart bereikbaar bent.


Vanaf 2 nummers bellen is wel mogelijk. Ook krijg je de voicemail- en sms- berichten door als je naar de andere simkaart omschakelt. Het is zelfs mogelijk om automatisch tussen je 2 nummers (je 2 simkaarten) te schakelen. Zie hieronder hoe dit werkt.

 

Wat gebeurd er met berichten van het uitgeschakelde nummer?

Het nummer wat uitgeschakeld is, kun je vergelijken met een simkaart in een telefoon dat uit staat. Bellers krijgen je voicemail en verzonden sms-berichten staan bij de provider, "in de lucht", geduldig te wachten. Op het moment dat je andere simkaart actief weer wordt, is dit vergelijkbaar met het aanzetten van je telefoon. Je gemiste voicemail- en sms-berichten komen dan op je toestel binnen.

 

Hoe werkt automatische schakelen tussen 2 nummers met MagicSim?

Via de automatische schakelfunctie ben je afwisselend bereikbaar op je 2 telefoonnummers (2 simkaarten). Je schakelt dan automatisch met door jou ingestelde tijdsintervallen. Bijvoorbeeld 10 minuten
 voor de ene simkaart en 60 minuten voor de andere simkaart.

 

Hoe schakel ik tussen mijn 2 nummers met MagicSim dual sim?

Dit omschakelen doe je eenvoudig in het provider-menu/ STK-menu op je GSM. Na het plaatsen van de MagicSim adapter verschijnt automatisch het MagicSim menu. Hierin kun je eenvoudig via 3 stappen aangeven welke simkaart je wilt activeren. Je kunt zelfs een snelkoppeling instellen! Door het intoetsen van 3 cijfers en drukken op 'bellen' schakel je naar je andere nummer!

 

Waar zit het provider-menu/ STK-menu op mijn telefoon?

Het Sim ToolKit menu (STK-menu) in je toestel wordt aangevuld met het Magic-Sim menu. Dit STK-menu wordt ook wel provider-menu genoemd. Hier staan de functies verbonden aan je simkaart, abonnement en telefoon-provider. Denk aan functies als opvragen saldo, doorschakelen en de pincode van je simkaart. Dit kan ook een App zijn met het plaatje van een simkaart.

 

Vodafone zakelijk werk niet

Is één van de simkaarten een zakelijk Vodafone abonnement? Dan werkt de MagicSim adapter niet. Dit type abonnement wijzigt de instellingen op je Sim ToolKit menu zodanig, dat dit niet meer geschikt is voor de MagicSim adapter.


terug naar menu FAQ & Handleidingen